NEWTOM 3DIOS

new tom_o

NewTom 3DiOS 3D интраорален скенер за дигитални отпечатъци 

NewTom 3DiOS  скенер, който се интегрира безпроблемно с технологията на стоматологичните кабинети. Нашата цел е да подобрим комфорта на пациентите и да оптимизираме работните процеси.

NewTom 3DiOS е 3D интраорален скенер от последно поколение, изключително лек и точен, подходящ за интеграция с всички останали апарати на NewTom и съвместим с основните системи, които се използват в момента. Полученото дигитално изображение е изключително точно и е достъпно веднага  за следващите етапи на обработка. Цифровото сканиране избягва ръчното вземане на отпечатъци, с познатия дискомфорт на пациента, тъй като не изисква инвазивни действия.

ВАЖНО!! След еднократно лицeнзиране на софтуера, той НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ГОДИШНИ ТАКСИ!

Характеристики:

 • Скоростно сканиране. Точност и прецизност.
 • Най-лекият на пазара – само 150 г.!
 • Без нужда от калибриране.
 • Пълноцветни 3D изображения / без прах/.
 • STL – PLY – OBJ отворени файлове.

С приложение в производството на:

 • Фиксирани протези;
 • Протези върху импланти;
 • Консервативна стоматология;
 • Дигитален дизайн на усмивка;
 • Хирургически водачи;
 • Водачи за костна регенерация;
 • Ортодонтски алайнери.

102918734_3489782991035905_713073830809042944_o

Софтуерът за сканиране 3Di IOS има 4-степенна структура:
– База данни за пациентите – запазва данните за сканиране, които могат да бъдат отново използвани по всяко време, отваря STL, PLY и OBJ файлове.
– Позволява на потребителите да следят поръчките, направени към лабораторията.
– Сканиране на 3D модели.
– Позволява на потребителите да избират формат за експортиране на файлове (съхранение в STL, PLY и OBJ файлове) за експортиране през облак или интернет.

Характеристики:

– Работи без нужда от използване на прахове срещу отблясъци.
– Крайният 3D модел се показва в реално време.
– Пълноцветни изображения – Цветовете са реалистични, а изображенията много подробни, което гарантира оптимална интерпретация на интересуващата ни област.
Диагностичните възможности и детайлите, които могат да бъдат подчертани благодарение на цветната текстура, са от огромно значение. Различните тъкани (венци, дентин, емайл) и материали (амалгами, композити, керамика, PMMA) могат да бъдат лесно сканирани.
– 3Di IOS разполага с технологията Активно Стерео Изображение, чрез която се елиминират изкривяванията, получени от светлоотразителни повърхности, като по този начин се избягва използването на покривните прахове срещу отблясъци. (Предимства: Скоростно сканиране, Точност, Компактност, Без нужда от калибриране)
– Дълбочина на фокуса 0-15 мм
– Вентилаторна система срещу запотяване, причинено от влага в устната кухина.
– Софтуерна технология FireFusion, която предлага един напълно нов начин за съхранение на голям обем 3D данни в реално време и подобрява не само производителността и скоростта, но и резолюцията, качеството и точността на 3D възпроизвеждането.
– Интеграция на iRYS и RealGUIDE софтуер за планиране на импланти. Данните от сканирането са незабавно достъпни за обработка, споделяне и използване в PRO и DESIGN версиите.
– 2D камера – 3Di IOS може да се използва като 2D камера за правене на интраорални снимки с висока разделителна способност. Снимките могат да се правят директно по време на фазата на сканиране. Те се съхраняват в базата данни на пациентите и могат да бъдат прегледани или изтрити веднага след сканиране или по-късно. Снимките се записват в
стандартни формати, така че да могат да бъдат изпращани заедно с данните от 3D сканирането.
– USB 3.0 връзка с 2 м кабел.
– Захранване 100 – 240 V, 50/60 Hz
– Размери на основата: 193 x 99 x 72 мм; Размери на ръкохватката: 245 х 45 х 45 мм
– Тегло на ръкохватката само 150 g (колкото на турбинен наконечник)
– Софтуер RealGUIDE START за управление на регистъра на пациентите и вюър за дигиталните изображения. Включва също CLOUD свързаност за споделяне на данни (до 5 пациенти). RealGUIDE APP за iPAD или iPHONE, може да бъде закупен директно от APPLE STORE чрез абонамент (разширява CLOUD пространството до 20 пациенти).

 

Минимални изисквания към компютъра:

Поддържани операционни системи Microsoft® Windows® 10 – 64 бита
Процесор Intel i7 ≥ 6 Core o AMD Ryzen (≥ 3 GHz тактова честота или по-висока)
RAM 8 GB (препоръчва се 16 GB)
Графична карта NVIDIA GeForce GTX 1070 / RTX 2060 / 2070 / 2080 – Clock ≥ 5000 GFLOPs – RAM ≥ 6GB
Порт 2 USB 3.0

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ИНТРАОРАЛНИ СКЕНЕРИ MEDIT I 700.