Vector Para Pro

 

VECTOR PARA PRO

VECTOR PARA PRO

Системата 𝐕𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫® на 𝐃𝐮̈𝐫𝐫 𝐃𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥 е сред най-съвременните ултразвукови апарати с уникална конструкция, състояща се от резониращ пръстен, който пренася и осъществява механично почистване на инструментираните зони, конвенционални накрайници за лечение и за профилактика на пародонтални заболявания и накрайници, специално предназначени за лечението на периимплантит и профилактика след поставяне на имплант, позволяващи по-лесен достъп до труднодостъпни места, както полираща и абразивна суспензия, дезинфекцираща и почистваща пародонталните повърхности и стимулираща тяхното възстановяване.

Пародонталната неинвазивна и при мнозинството от пациенти търпима като болково усещане терапия с този апарат, замества успешно инвазивния открит и закрит кюретаж, при които използването на анестезия е неизбежно и времето за възстановяване от процедура е в пъти по-продължително.

ЕДИНСТВЕН ПО РОДА СИ С ПАТЕНТОВАНА ТЕХНОЛОГИЯ 𝐕𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫® 𝐏𝐚𝐫𝐨 𝐏𝐫𝐨 𝐔𝐧𝐢𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐚𝐭𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐨𝐟 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐝𝐨𝐧𝐭𝐢𝐭𝐢𝐬 – ПРАВИ ОНОВА, ЗА КОЕТО ДРУГИТЕ САМО ГОВОРЯТ!

Три години гаранция!

Д-р Желязко Атанасов, лекар по дентална медицина, гр. Варна:

„Системата вектор е известна от години и вече се е утвърдила на денталния пазар. Описана е и в учебниците по пародонтология още от студентските ми години. Основната ми цел поради която закупих апарата е, чрез него да мога да предложа на пациентите си адекватна инициална и поддържаща терапия при имплантиране и пародонтална хирургия . Някои от пациентите ми, предимно от Русия, знаят за този апарат и самите стоматолози там изпращат пациентите си в дентални практики които имат този апарат. До закупуването на вектор паро работих с един апарат на dentamerica, който ” блъскаше” яко, повреди се и го смених с китайски, който пък нямаше нужната мощност, и тогава реших да се заинтересувам от апарата на дюр дентал. Бързо разбрах, че в България този апарат не се предлага, с оглед нивото на дентална хигиена и профилактика, това е съвсем нормално. Писах мейл до централата на дюр дентал и ме посъветваха да се свържа с дистрибуторите на марката за България, в лицето на демаком, с които и преди съм работил и бях останал много очарован. И така, апарата пристигна, започнах да работя, и в началото бях малко разочарован. Бях чел инструкциите и знаех че апарата изисква правилно позициониране на накрайника към зъбната повърхност и в началото ми беше трудно докато добия нужната мануалност, апарата разчита изключително на добрата иригация, така че, забравете да работите без аспирация. накрайника е с тъп връх , което го прави по- малко травматичен в сравнение с конвенционалните апарати. до тук всичко казано е за скейлъра. другия наконечник е същинския вектор. той се предлага с 5 накрайника сменящи се с динамометричен ключ, за различните зъбни повърхности. дори при максимална мощност с него не се усещат вибрации ( но това е идеята на апарата за насочени движения без латерална осцилация) като цяло апарата ми харесва и си заслужи инвестицията, само трябва да се свикне с него, а и само факта че е по малко травматичен, е достатъчно пациентите ми да го предпочитат”.

  Д-р М.Христамян , МAXdent, Пловдив:

Системата Vector на Dürr Dental е сред най-съвременните ултразвукови апарати с уникална конструкция, състояща се от резониращ пръстен, които пренася  и осъществява механично почистване на инструментираните зони, конвенционални накрайници за лечение и за профилактика на пародонтални заболявания , и накрайници , специално предназначени за лечението на периимплантит и профилактиката след поставяне на имплант, позволяващи по-лесен достъп до труднодостъпни места, както полираща и абразивна суспензия, дезинфекцираща и почистваща пародонталните повърхности и стимулираща тяхното възстановяване.

     Пародонталната неинвазивна, и при мнозинството от пациенти търпима като болково усещане терапия с този апарат, замества  успешно инвазивния открит и закрит кюретаж, при които използването  на анестезия е неизбежно и времето за възстановяване от процедура е в пъти по-продължително.

      По лична преценка след близо 2–годишно прилагане на системата Vector на Dürr Dental върху десетки пациенти с пародонтални заболявания, мога да потвърдя мнението на много специалисти, че резултатите след терапия с този апарат са много добри.

      Препоръчително е процедурите  да се правят през 6 месеца при тежки и средно тежки случаи  на хроничен пародонтит, на 1 година при леки случаи , и на 1,5 години като форма на профилактика.

     Процедурата е най-ефективна при леки и средно тежки случаи на хроничен пародонит, които по собствени наблюдения се повлияват най-силно и положително от терапията.

Пациент 1:

      На жена на 54 г. със генерализиран средно тежък към тежък по степен хроничен пародонтит, чийто оплаквания включваха възпалителни промени в гингивалните тъкани, оголване на коренови повърхности , силно чувствителни зъби, лош дъх и нестабилност, особено при зъб 21, бе  приложена терапията с апарата. При профилактичен преглед 3 месеца след процедурата, пациентката докладва стабилизиране и подобрение на пародонталния си статус по лична преценка. При клиничен преглед бе установено намаляване на дълбочината на пародонталните джобове с 1мм до 3 мм от измерените стойности преди прилагането на  терапия. На рентгенография също бе установена положителна промяна в костната структура , стопиране процесите на костна резорбция и на места, регенерация на костта. Много показателен е факта , че зъб 21 от 2ра степен на подвижност, към момента на профилактичния преглед бе в състояние на близка до физиологичната подвижност. При пациентката процедурата бе повторена след 6 месеца и при следващ профилактичен преглед подобреното състояние се бе запазило и на места дори подобрило. Пациентката възнамерява да продължи да прилага процедурата на всеки 6 месеца.

Пациент 2:

     Мъж на 43 години със генерализиран средно тежък по степен хроничен пародонтит и локализирани тежки изменения в горен фронт и долен десен сегмент, чийто оплаквания включваха възпалителни промени в образуване на дълбоки пародонтални джобове в някои зъби, проворкирано кървене, коренова чувствителност и нестабилност, бе подложен на терапията с апарата. При профилактичен преглед 1 година след процедурата (тъй като пациента живее в Канада), той докладва стабилизиране и подобрение на пародонталния си статус по лична преценка. При клиничен преглед бе установено намаляване на дълбочината на пародонталните джобове с 1 мм до 4 мм, особено при най-дълбоките такива (със стойности 6 до 9мм преди прилагането на  терапия). На рентгенография също бе установена положителна промяна в костната структура , стопиране процесите на костна резорбция и на места, регенерация на костта. Процедурата бе повторена 1 година след инициалната терапия и пациента желае да продължава да прилага терапията при следващи посещения в страната.

       Подобен положителен ефект е наблюдаван при мнозинството от пациенти в практиката ми,  които в краткосрочен план (5-10 дни след процедурата) съобщават за осезаемо „стягане на венците“ и отшумяване на острото възпаление. В дългосрочен план най-често се установява стихване на голяма част от хроничните оплаквания, стопиране на процесите на костна резорбция, стимулиране на костната регенерация и стабилизиране на общото състояние на пародонта.

      Системата Vector на Dürr Dental е и сред най-оптималните варианти за превенция на пародонтални заболявания и стопиране на тяхното прогресиране.

Пациент 3:

    Млада пациентка на 23 г., със системни оплаквания за възпалителни промени в пародонталните тъкани под форма на катарален гингивит, както и силна чувствителност, бе подложена на терапия със системата Vector на Dürr Dental . При следващо профилактично посещение 2 месеца след процедурата, пациентката докладва за значително облекчение на оплакванията, факт , доказващ положителното действие на апарата и възможността му да се използва за превенция на задълбочаването на пародонталните проблеми на пациентите и като цяло за тяхната поява. Пациентката планира да повтори терапията.

    Като заключение мога да добавя, че системата Vector на Dürr Dental е една изключително добра инвестиция за всеки дентален лекар, искащ да бъде в максимална помощ на своите пациенти по отношение на пародонталното им здраве и желаещ да е на „ти“ с най-модерните и неинвазивни методи за пародонтално лечение и профилактика.